• King Louie

King Louie
Over King Louie

King Louie is een merk voor vrouwen met een eigen stijl, die een passie hebben voor het creëren van authentieke en klassieke looks. Wars van ‘fast fashion’ en massaproductie. King Louie is ruim 30 jaar geleden ontstaan, midden in het creatieve hart van Amsterdam.

De kleding is op vintage geïnspireerd: zij maken eigentijdse vertalingen van traditionele stijlen en kwaliteiten. De collectie is tijdloos en vrolijk. De klant staat bij King Louie centraal en zij streven ernaar om de klanten te blijven inspireren en verrassen. We hopen dat mensen blij worden van onze kleding!Herkomst

King Louie wordt in Turkije en Azië geproduceerd. Zij onderhouden goed contact met de fabrikanten en met de grootste leverancier werken zij al ruim 20 jaar samen.

De hofleverancier komt uit Turkije. Het is een inspirerend bedrijf, waarvan de eigenaresse zich sterk inzet voor gelijke vrouwenrechten in Turkije. Deze fabrikant heeft hierdoor een aantal onderscheidingen op zijn naam staan, waaronder ‘Best Social Gender Equality in Work Life 2012’. In 2013 is het bedrijf ook opgenomen in de ‘Honorary List by United Nations Women Empowerment Principles’.Organic Collectie

Duurzaamheid is belangrijk voor King Louie, zij willen de milieu-voetafdruk graag beperken. Daarom hebben zij hard gewerkt aan een duurzame collectie en zijn trots dat de eerste, volledig duurzame producten nu verkrijgbaar zijn.

Deze producten worden in Europa gemaakt en zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is wereldwijd een toonaangevende standaard voor het werken met biologische vezels, zoals biologisch katoen. GOTS stelt vele milieueisen, maar ook sociale eisen op het gebied van arbeid.

Op dit moment bestaat 5% van de collectie uit organic materiaal, we hopen dat dit percentage de komende seizoenen kan groeien. In 2016 verschijnen de eerste producten gemaakt van recycled polyester. In deze kleding worden NewLife vezels verwerkt, gemaakt van gerecyclede PET-flessen.


Jurken Collectie 2016


Vesten Collectie 2016

 

King Louie Fashion Nieuws